Sari la conținut

Tehnica FUE

Tehnica FUE (Extracţia de Unităţi Foliculare) este o tehnică de transplantare a părului care presupune recoltarea directă a unităţilor foliculare cu ajutorul unui bisturiu cilindric din zona donatoare (de obicei, aceste unităţi nu sunt afectate de procesul de chelire) şi implantarea acestora în zona primitoare, şi anume zona unde s-a constatat pierderea părului. Atât recoltarea cât şi implantarea sunt efectuate în mod individual, unitate cu unitate.

În cazul în care unităţile foliculare din zonele donatoare ale capului nu sunt suficiente pentru a asigura o bună densitate a firelor, foliculii de păr pot fi recoltaţi de pe piept şi implantaţi în zona centrală a capului.

Implantul de păr prin tehnica FUE nu necesită anestezie totală; o simplă anestezie locală înlătură posibilitatea de a simţi vreo durere pe durata operaţiei. Având în vedere caracterul non invaziv al transplantului de păr prin tehnica FUE, puteţi să vă întoarceţi la activităţile dvs. profesionale chiar a doua zi după ce v-aţi întors în România.

Implantul prin tehnica FUE necesită un timp de intervenţie care poate să varieze între 4 şi 7 ore, în funcţie de numărul de unităţi foliculare necesare pentru acoperirea zonei afectate de alopecie.

Primele rezultate vor fi vizibile din a treia lună pentru ca în a cincea/şasea lună fiecare dintre clienţii noştri să se poată bucura de o podoabă capilară de aproximativ doi centimetri, care are un aspect cât se poate de natural.

Tehnica FUE a devenit metoda preferată a tuturor medicilor tricologi întrucât aceasta este neinvazivă şi extrem de eficace.

Doctor Serkan Aygin

Doctor Serkan Aygin este unul dintre pionierii tehnicii FUE. Mai puţin entuziasmat de tehnica FUT (Transplant de Unităţi Foliculare), cunoscută în România sub numele de Strip, care constă în extragerea chirurgicală a unei benzi de unităţi foliculare din zona donatoare a scalpului, îndepărtarea una câte una a unităţilor foliculare şi ulterioara implantare a fiecărei unităţi în parte în zonele primitoare, domnul doctor Aygin a decis să opereze cu ajutorul unei tehnici mai puţin invazive: tehnica FUE. Cele două tehnici mai sus menţionate se diferenţiază fundamental prin modalităţile de recoltare a unităţilor foliculare.

Avantajele tehnicii FUE:

  • Este mai puțin invazivă deoarece nu este o adevarată operație chirurgicală
  • Sângerarea este redusă în timpul intervenției
  • Vindecarea este rapidă, semnele dispar în totalitate dupa 7-10 zile
  • Această tehnică nu lasă cicatrici
  • Nu există senzația de amorțeală
  • Daca zona donatoare permite în cazul în care alopacia este foarte mare, se pot face doua sesiuni de implant la o diferența de șase luni (daca este necesar, se mai pot face alte intervenții de-a lungul timpului)
  • Un aspect foarte natural

Ingrijirea post-operatorie

Zona vulnerabilă trebuie protejată de soare, iar șamponarea se face a doua zi după intervenția chirurgicală. Șamponarea este foarte importantă pentru a preveni crustele din jurul firului de păr. Șamponarea se face fără agresiuni, și utilizându-se o sticlă cu apă sau dusul fără presiune. Crustele adera la firul de păr și trebuie evitate pentru a nu se pierde foliculii de păr nou transplantati în primele 7-10 zile post-operatorii. În timpul primelor zece zile, marea majoritate a firelor de păr transplantate, vor cădea, un lucru aboslut normal. Dupa 2-3 luni, din foliculii mutați (bulbi) vor începe să crească fire noi de păr. Părul pacientului va crește în mod normal și va continua să se îngroașe în următoarele 6-9 luni. Orice pierdere ulterioara a părului este probabil să fie numai din zonele netratate. Recomandam ca după implant să se facă câteva ședințe PRP, prima făcându-se chiar a doua zi după implant pentru revitalizarea zonei.

Efecte vizibile la o zi după implant

operatie implant par

În primele zile după operaţie va fi important să acordaţi o atenţie deosebită indicaţiilor comunicate în clinică, indicaţii care vă vor permite să experimentaţi o perioadă postoperatorie lipsită de neplăceri, fiind în plus necesar să evitaţi loviturile şi frecarea capului, să vă feriţi pe cât posibil de transpiraţie şi efort fizic. Această tehnică poate fi aplicată de bărbaţi inclusiv pe faţă, dacă se optează pentru un implant de barbă şi mustaţă.